2009. január 29., csütörtök

Palacsinta

Nálunk a kedvenc édességek közé tartozik a palacsinta. Mindenféle fogy, csak legyen belőle elég.
Ma Barnussal (hogy lekössem egy kicsi) sütöttünk egy újfajtát (számunkra új), hát sikeresebb lett mint a megszokott.
Reszelt almás palacsinta készült a klasszikus Horváth Ilona féle recept alapján. Én ebből a könyvből tanultam meg főzni. Anyu elutazott és rám bízta a testvéremék és az apu élelmezését. Így már tizennégy évesen tudtam mindenfélét készíteni . A mai napig megvan , én örököltem anyukámtól.

Recept: 1 tojás, 15 dkg liszt, 3 dl tej, 1 dl szódavíz,só és cukor, olaj. Ezt szoktam én megháromszorozni. Az almáshoz tettem bele 0,5 kg reszelt almát is.

Nagyon finom.

2 megjegyzés:

  1. Nyami,ez finom lehet!!!!!Horváth Ilona nyerő még most is,mindig!

    VálaszTörlés
  2. Szerintem is a legjobb szakácskönyv.

    VálaszTörlés