2012. november 23., péntek

Szegény embert még az ...


Miután a kislányom a múlt héten rosszul lett, egy hét kórházi tartózkodás után kiderült, hogy vészesen vérszegény. Az orvosok szerencsére a lassabb kezelés mellett döntöttek, de csak kis egy hajszál választotta el a vérátömlesztéstől. Mivel az értékei rendkívül rosszak, bármely pulzus szám emelkedés veszélyes lehet, így próbálom őt a nyugodtságra, a sietség kerülésére rávenni. Semmilyen testmozgást nem végezhet, rettenetesen nehéz rávenni, hogy nyugodt legyen.

Most az interneten keresgélek, hogy a vas adagolása mellett, hogyan tudnám a gyorsabb regenerálódást elősegíteni vastartalmú ételek főzésével. Már találtam egy-két érdekes cikket, szerencsére nem válogatós.5 megjegyzés:

 1. Mielőbbi gyógyulást kívánok a kislányodnak!

  VálaszTörlés
 2. Gyógyuljatok meg hamar!!!!
  A cékla sok vasat tartalmaz, majonézes salinak is finom, nemcsak a hagyományos módon.

  VálaszTörlés
 3. A nyers céklát, répát, almát reszeld le 1/3-arányban és keverd össze majonézzel. Nagyon finom saláta lesz és a cékla nyersen több vitamint tartalmaz. A spenót is tartalmaz vasat, csak tejjel kell elkészíteni.Nagyon szorítok a mielőbbi gyógyulásért.

  VálaszTörlés
 4. Köszönöm mindenkinek a kislányom nevében is

  VálaszTörlés
 5. Én is spenótot javasolnám. Inkább kisebb adagot csinálj belőle, egészségesebb frissen enni, mint másnap. Írok magánban is.

  VálaszTörlés