2011. július 14., csütörtök

Egy kis segítséget kérnék!

Nagyon sok cukkini terem a kertünkben, gondoltam fagyasztok belőle. Sokan azt mondják, hogy a cukkini fagyasztásra nem alkalmas. Ha esetleg valakinek van valamilyen tapasztalata ezzel kapcsolatban, kérném ossza meg velem is.

8 megjegyzés:

  1. Bár nem fagyasztással kapcsolatos, de ma olvastam, hogy a zsenge cukkiniből kovászoltak, mint az uborkát.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, pont most olvastam én is

    VálaszTörlés
  3. Én ugyanúgy szoktam eltenni a fagyóba,mint a tököt s ugynúgy megcsináljuk mint a tökfőzeléket és istenien finom egy próbát talán megér?:)remélem tudtam vele ötletet adni:)

    VálaszTörlés
  4. Én is gyalulva szoktam eltenni a fagyóba, egy kis kapor társaságában!

    VálaszTörlés
  5. Szia! Valóban nem alkalmas, mert "plöttyedt" lesz, amikor kiengeded. Van viszont egy mód, igaz, nagyon munkás, de szerintem megéri.Én tuti megcsinálnám, ha nekem lenne..
    Felkarikázod és bepanírozod. Így fagyasztod le. Amikor szeretnéd sütni, nem olvasztod ki, hanem fagyottan teszed a forró olajba....Mint bármilyen mirelit dolgot. Ez tökéletesen működik, én többször tettem el így.

    VálaszTörlés
  6. Most gyalultam le 3 kg-t, de kipróbálom a panírozottat is.

    VálaszTörlés
  7. Szia!
    Sokféle képpen lehet használni ha felkockázod és úgy fagyasztod le. Frissen is de fagyasztva is jó rántottába, lecsóba. Krémleves is készülhet belőle, össze turmixolva már nem probléma az állaga. Ha zöldség köretet készítesz ahhoz is tehetsz belőle, csak a főzés vége felé, hisz kevés időre van szüksége, hogy megpuhuljon.
    Én télen belefőzöm a lasanga paradicsomszószába is a fagyasztott cukkinit, szétfő ugyan de remekül bevált. Remélem tudtam segíteni. :)

    VálaszTörlés