2010. március 16., kedd

Cím nélkül

Az ember, ha felnő és a gyermekkora nem volt túl jó, akkor azt gondolja, hogy neki majd jobb lesz. Igyekszik tenni érte és mikor egyenesbe jön, fellélegzik, mert azt hiszi, hogy sikerült. Nem lett gazdag, jómódú, de egy kicsit jobb, mint a szüleinek volt. És akkor történik valami, amitől az ő élete sem jobb, mint az elődöké.


Az élet állandóan döntések elé állít minket: menjek vissza GYES után, vagy ne? Karrier fontos vagy a család?
Én a családot választottam, de mostanában azt látom, tapasztalom, hogy talán jobb lett volna vissszamenni dolgozni.

40 felé, két még nem önálló gyerekkel szinte lehetetlen elhelyezkedni. Muszály valamilyen mellékkeresetet találnom, de hiába próbálkozom. Itthon végezhető, esetleg 4-6 órás munka pedig csak bennfenteseknek van.
Gondolom, hogy még sokan küzdenek ilyen problémával, de hátha van valaki, aki tud erre egy nagyon jó megoldást.Az interneten fellelhető ajánlatok átverések, benük megbízni nem lehet.
Ti hogyan csináltátok? Van ebből kiút?

4 megjegyzés:

  1. Ajjaj! Nagyon megértelek, és átérzem a gondodat. Én majd egy évtizeddel idősebb vagyok nálad,3 gyerekkel választottam a családot a férjemmel teljes egyetértésben. Az enyémek már kiröppenőben vannak, a legkisebb még gimis, a másik kettő már a diplomáért hajt. Tapasztalatom szerint a gyerekeknek jó volt így, és nekem is, amíg azt éreztem, hogy úgy igazából szükség van rám. Félreértés ne essék, ma is szükségük van rám,csak másképp,hisz felnőttek. Ilyenkor jön az az érzés, hogy képes lennék még másra is. Amíg van fontos "családcentrikus" dolga egy anyának, addig jó, de aztán kellene még valami. Valahogy hiányzik az önbecsülés egy idő után, jó lenne a lelkünknek (is), ha többet tehetnénk az asztalra.Sajnos én se találtam semmi lehetőséget, és ettől egyre rosszabbul érzem magam.Arról nem is beszélve, hogy az itthon töltött évekkel egyenes arányban csökken az önbizalom.
    Remélem még nem maradtál le semmiről, és meg fogod találni, amit keresel. Sok sikert és kitartást hozzá!

    VálaszTörlés
  2. Csatlakozom az előttem szólóhoz.:) kiegészítés: szerintem elsősorban főleg ismeretség útján keress és találj állást.
    Nagyon remélem,hogy sikerül. Nehéz ügy,mert sajnos nem vagyunk elismerve,mint anyák....

    VálaszTörlés
  3. Ezen fő az én fejem is. Megoldást még nem találtam.

    VálaszTörlés
  4. Mindig elcsodálkozom és örülök, hogy ilyen kedvesen próbálnak a foltosok segíteni, lelket önteni a másik emberbe. Köszönöm

    VálaszTörlés