2009. június 25., csütörtök

Nyári táska



Táskamániás lévén ismét varrtam egyet magamnak. Az előző piros Zsanikámé lett, persze én is használhatom, de azért szerettem volna egy sajátot is.

Mostanában egy kicsit változott az izlésem. Nem vagyok igazán nőies típus: egyetlen darab szoknyám sincs, nem szeretem a romantikus filmeket, könyveket és a rózsaszín, piros színt, valamint a csipkét sem. Sohasem vágytam fehérruhás esküvőre, nem is volt. Ezért magamon meglepődve legutóbb vettem csipkéket, virágos kis díszeket .

A táska egyszerű, talán ezért is tetszik nagyon. Tört fehér, szabadtűzéssel készült. A virág szárát én hímeztem, varrtam rá.
Még az anyukám tanított meg a hímzésre 25 éve, sajnos az eltelt időben egyáltalán nem hímeztem semmit, valahogy kimaradt az életemből.
De most ismét elővettem, remélem majd menni fog.
A másik dolog amit újra előveszek a kötés lesz. A középiskolás éveim alatt nagyon sokat kötöttem, még egy kis plusszpénzem is volt belőle. Sajnos Zsanikám születése után, az építkezés és más egyéb dolgok miatt nem kötöttem egy sort sem. Most ismét szeretnék hozzáfogni.

2009. június 22., hétfő

Takaró szenvedéssel

Barnusom takarója után megfogadtam, hogy sohatöbbet!! De anya tervez, lánya végez!
"Anya, én nem kapok új takarót?" És hát egy anya mit tehet ilyenkor? Varr.
Mivel már megkezdődött a nyári szünet sajnos nem nagyon tudok varrni . Szerencsére kaptam egy szabad hétvégét a mai nappal megtoldva így sikerült befejeznem .
Megküzdöttem vele, nagyon nem ment a varrása. Nem vatelinnal készítettem, hanem a régi paplanját használtam fel. Így nem elég, hogy nagy hanem még nehéz is.
És mivel a pici fiam párnát is kapott, Zsanikámnak is varrtam a régire egy új huzatot.

Nekem nagyon rózsaszín, de a megrendelőnek ez az összeállítás tetszett.
Remélem, amikor meglátja a véleménye nem változik és örülni fog neki.
Mindent összevetve jobb lett mint vártam.

2009. június 12., péntek

Piroska és a táska

Ezt a piros anyagot abban a bizonyos nagyon olcsó méteráru hálózatban vettem. Nagyon klassz vastagabb és egy kicsit rugalmas anyag. Amikor megvettem még el sem tudtam képzelni, hogy mi lesz belőle. Nem különösebben szeretem a piros színt. Még egy érdekesség tartozik hozzá: ugyanezt láttam egy másik méteráruboltban 1760,-Ft-ért. "Mindössze" 1.370,- Ft különbség van a két ár között.


Nemrég rendeztem a szekrényemet és Zsanikám segített nekem, amikor meglátta az anyagot nagyon megtetszett neki. Így varrtam neki egy széles vállpántos felsőt és hozzá egy fehér - az oldalán felvágott - nadrágot. Nagyon elegáns, nagylányos összeállítás lett. Igazi kis hölgy benne.
Mivel anyagom van bőven, kapott még egy romantikus kis táskát is. Ezt persze ketten fogjuk használni, bár én nem nagyon kedvelem az olyan táskákat, amit csak kézben lehet vinni. A táska érdekessége még, hogy az egyszínű részen a virág mintáját, a másikon pedig a levél mintáját követtem.

( A képeken hiányzik a feje, nem levágtam, csak a kérését teljesítettem.)
Mindent összevetve nagyon klassz összeállítás lett.

2009. június 4., csütörtök

A kisfiam sajnos ekcémás lett az immár 5 éve használt és szeretett kispárnájától. Nagyon szereti, a nagypapájától kapta ajándékba. Sajnos már nincs köztünk, ezután még jobban ragaszkodik hozzá. Hogy hírtelen mitől jött ki a betegség azt még a doktornéni sem tudta megmondani. Ezért varrtam neki egy kispárnát. Mindent kicseréltem rajta 100% pamutra, dupla huzattal. De ha már kapott egy párnát, akkor még készítettem hozzá egy takarót is. Még nem csináltam ilyen nagyot, valószínűleg mostanában nem is fogok. Nehezen boldogultam vele a gép alatt.De megérte: ha nem is lett tökéletes, de Barnusom nagyon örül neki.